www.mediasmarties.nl

Mediasmarties is een Nederlandstalige website die een overzicht biedt van kindermedia afgestemd op de leeftijd van je kind. Je kan hier informatie vinden over de inhoud, de prijs, de producent en de geschiktheid van mediaproducten voor kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar.
Je kan apps opzoeken aan de hand van verschillende zoektermen. De zoektermen zijn: ‘Leeftijd’, Thema’ en je kan kiezen binnen welk mediakanaal je wilt zoeken: In ons geval ‘Apps’ aanvinken (maar je kan ook zoeken op TV&Film, Games, Websites, Boeken en Uitjes). Wanneer je klikt op ‘meer zoekopties’ kan je zelf binnen de apps het platform gaan definiëren (Android, iPad, iPhone, iPod).

 

 

OT’s with apps

OT's with appsOT’s with apps is een blog van een Amerikaanse ergotherapeute met beduidend wat ervaring en titels achter de kiezen. Naast 30 jaar ervaring in haar ergotherapeutische praktijk heeft ze reeds 15 jaar ervaring in het beoordelen van assistive technology.

Weergave:
De website is in blogformaat waar wekelijks, soms vaker, nieuwe berichten op verschijnen. Rechtsboven is heel duidelijk een zoekvak te vinden. Er kan enkel gezocht worden op trefwoord, niet aan de hand van filters.
Op een subpagina van de website worden ook apps per handelingsdomein opgelijst.

Inhoud:

  • Doel: De auteur publiceert berichten over apps en accessoire voor de iPad die bruikbaar zijn binnen ergotherapie.
  • Volume: Beschrijvingen zijn soms beknopt, soms lijvig, maar steeds beperkt tot de relevante info.
  • Relevant: De informatie is vooral relevant voor ergotherapeuten die werken met kinderen.
  • Manier van review: De auteur geeft steeds een beschrijving van de app en een waardeoordeel. Er is geen uniforme manier van reviewen, waardoor apps minder vlot kunnen vergeleken worden.

Classificatie:
Naast vele andere zaken is er informatie te vinden omtrent:

  • functietraining betreffende het schrijven
  • automatiseren van vaardigheden betreffende het schrijven
  • compensaties als schrijven niet meer lukt

De reviews zijn te vinden via:

Appysmarts.com

AppysmartsAppysmarts.com is een engelstalige website die apps beoordeelt met educatieve waarde in verschillende leerdomeinen.

Het is een heel overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Je kan er apps opzoeken aan de hand van verschillende zoektermen. Je kan zoeken op leeftijd, soort apparaat en interessant extraatje (korting, gratis, promo, …) Deze zoektermen kan je ook combineren. Via hun zoekplugin kan je helaas niet zoeken op leerdomein, maar dat kan je wel door het leerdomein als trefwoord in te geven in het zoekvak.

Elke gereviewde app krijgt een uitgebreide uitleg en een score.

De website verzorgt ook een podcast waarin in elke afleveren een aantal apps gedemonstreerd en gereviewed worden.

 

Website: Appysmarts.com

 

www.jufjannie.nl/

Juf Jannie

Het is een Nederlandstalige website met een overzicht van educatieve apps.

De juf geeft een overzicht van apps voor iOS en Android en per leerdomein. Per app wordt er ook een review weergegeven.

Daarnaast ontwikkelt ze ook zelf apps en geeft ze die per thema weer. Er is ook uitleg te vinden over hoe je zelf een app kan ontwikkelen.

Sporadisch bericht Juf Jannie ook over speciale acties: gratis apps, apps met korting, …

Website: http://jufjannie.nl/

 

 

Appsakee

Appsakee is de projectsite van KlasCementAppsakee waar alle informatie en lesmateriaal gebundeld wordt over educatieve apps. Naast het uitgebreid overzicht aan apps wil men met deze website ook leerkrachten ondersteunen om tablets te kiezen en advies geven over de apps die bij de tablets horen.

Voor volgende besturingssystemen kan men apps kiezen: Android, iOS en Windows. Er kan een keuze gemaakt worden tussen kleuter, lager, secundair of buitengewoon onderwijs.

Zowel gratis apps als betalende apps komen aan bod.

Om meer informatie te verkrijgen, dient men zich wel te registreren.

http://www.appsakee.be