Dexteria Junior

Besturingssysteem: IOSiPhone Screenshot 1

Huidige prijsklasse: €2,69

Classificatie: Voorbereidend schrijven 

Leeftijdscategorie: 2 – 6 jaar 

Voertaal: Engels  

Omschrijving app: Dexteria Junior is een app die bestaat uit 3 oefeningen om de fijne motoriek, oog-handcoördinatie van kinderen te stimuleren.
iPhone Screenshot 4 – “Plet” de pompoen. ‘Tap’ op de pompoen en je plet hem. Er zijn verschillende gradaties, 15 niveaus, van weinig pompoenen naar veel. In het begin staan de pompoenen stil en naarmate het moeilijker wordt beginnen ze te bewegen. In de hogere levels wordt er ook geoefend op ‘2 x tappen’ op de pompoen.
– “Pinch” de peper. Ook hier zit er een gradatie in,
iPhone Screenshot 310 niveaus. Van weinig naar veel, van stil naar bewegend en hier nog een extra gradatie: de pepers veranderen van kleur. Pinch je een rode peper dan verdwijnt hij, pinch je een gele peper dan vermenigvuldigd deze.
– Trace & Erase: Lijnen tekenen tussen begrenzing,
iPhone Screenshot 2deze dan weer wissen door er opnieuw over te gaan en als beloning wordt er een gekke foto van jou getrokken. Er zijn 29 verschillende patronen.

Van alle oefeningen worden de resultaten bijgehouden in een rapport. Bij het tappen en pinchen wordt het aantal keren tappen/pinchen en de tijd bijgehouden, bij trace en erase zie je de nauwkeurigheid en de tijd. 

Aanbeveling: Deze app is zowel binnen therapie als in een vrij moment/thuissituatie te gebruiken. Een meerwaarde is het rapport dat je kan opvragen met een overzicht van de gedane oefeningen en de behaalde resultaten.

Website: http://www.dexteria.net/

 

Alien Buddies

Besturingssysteem: iOS  (upgrades volgens iOS-systeem)

Voertaal: engels (niet storend in gebruik)

Alien BuddiesHuidige prijsklasse: 1.95 euro

Classificatie: visueel-ruimtelijk

Leeftijdscategorie: 18 maand tot 4 jaar

Omschrijving: Alien Buddies bestaat uit 4 deeloefeningen: associëren, puzzelen, punten verbinden, en een vrije compositie oefening “stickers”. Alle deeloefeningen zijn makkelijk te graderen. Begeleiders kunnen de app met of zonder geluid laten gebruiken. Het programma kan door één beweging terug gereset worden waardoor je telkens van een nieuwe situatie kan starten.

Deze app is aan te bevelen voor jonge kinderen of kinderen met een jonge ontwikkelingsleeftijd. De opdrachten zijn enkelvoudig en duidelijk. De eenvoudige tekeningen helpen om te focussen op het doel. Misschien worden ze voor kinderen zonder problemen snel saai.

Website: http://www.alien-buddies.com/