Type-Fu

Besturingssystemen: Chrome

Huidige kostprijs: gratisType-Fu

Categorie: leren typen

Doelgroep: lager onderwijs

Voertaal: Engels (niet aanpasbaar)

Korte inhoud

Type-Fu is een Chrome App die zich focust op het leren typen met 10 vingers. Je krijgt de mogelijkheid om afzonderlijk letters, cijfers, woorden, gezegden en citaten te oefenen. Er zijn verschillende visualisatie-instellingen waar je uit kan kiezen: toetsenbord, handen, snelheid, accuratesse. Daarbij kan ook gekozen worden voor een specifiek regionaal toetsenbord. Zoals azerty, qwerty of andere mogelijkheden.

Na het oefenen heb je ook de mogelijkheid om verschillende gegevens over je prestaties te bekijken: snelheid, accuratesse, meest getypte letters en meest fout getypte letters.

Beoordeling

Type-Fu is een ‘droge’ type-app. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van een thema of spelelementen. Interessant voor kinderen met AD(H)D of ASS. Een vertaling naar het Nederlands met Nederlandse inhoud zou een meerwaarde zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *