Cursive Writing Wizard

Besturingssysteem:  IOS en AndroidCursive Writing Wizard

Huidige prijsklasse: 3,95 euro (ook gratis versie)

Classificatie: voorbereidend en aanvankelijk schrijven

Leeftijdscategorie: vanaf 7 jaar

Voertaal: engels en frans (te kiezen)

Omschrijving: 

Het menu bestaat uit voorbereidende oefeningen, hoofdletters, kleine letters, cijfers en woorden. De vorm wordt steeds getoond en ondersteund door pijlen om de richting aan te duiden en bollen voor de richtingsveranderingen en stoppunten. Je kan zelf kiezen met of zonder penopheffingen en er is een leuk beloningssysteem, wat kinderen aantrekt en motiveert. Bovendien kan je kiezen tussen 2 verschillende oefenwijzes: 5 sterren verdienen of een vrije oefenmodus (die meer aanpasbaar is).

Het voorbereidende bouwt progressief op van verticale naar horizontale, kruis, vierkant, rechthoek, driehoek en schrijfpatronen. Verschillende richtingen en richtingsveranderingen kunnen ervaren worden. Aanpassing van grootte, moeilijkheidsgraad, stijl, enz. kan worden ingesteld, waardoor differentiatie mogelijk is.

De hoofdletters en kleine letters kunnen worden ingeoefend volgens een bepaalde schrijfmethode. (Deze komt mogelijks niet overeen met deze van uw kind.)
Bij het schrijven van de letters wordt eerst de letter uitgesproken (dit kan je zelf aanpassen en de juiste uitspraak en auditieve ondersteuning opnemen, waardoor de voertaal van deze app geen probleem meer wordt). Er kan gekozen worden voor een zeer prikkelrijk en aantrekkelijk schrijfspoor bv. met sterren, kerstmannen, enz. maar er kan ook gekozen voor een gewone lijn (prikkelarmer).

Vervolgens kunnen de cijfers worden ingeoefend volgens hetzelfde principe en met eveneens een zeer specifieke methode.
Tenslotte kun je ook woorden inoefenen. Er zijn enkele woordenlijst in het Engels maar nieuwe persoonlijke lijsten kunnen gemakkelijk aangemaakt worden. Dit kan eveneens met auditieve ondersteuning, zelf opgenomen.

Aanbeveling:

Deze app kan zowel in therapeutische setting als thuisomgeving gebruikt worden. Ieder kind heeft zijn eigen account en er wordt steeds een geschiedenis aangemaakt van de gemaakte oefeningen. Op deze manier is een foutenanalyse mogelijk en kan het kind opgevolgd worden. Het is zelfs mogelijk alle gemaakte oefeningen af te drukken op een overzichtspagina. Daarnaast heeft de app ook veel aanpassingsmogelijkheden: grootte, moeilijkheidsgraad, stijl, penopheffingen toestaan of niet, weergeven wat buiten de lijn komt of niet, enz.

 

Website: http://lescapadou.com/LEscapadou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *