rapid typing

Kostprijs: gratis downloadRapidTyping
Categorie: leren typen
Voertaal: Engels (aanpasbaar)
Korte inhoud:
Rapid Typing is een gratis programma om blind te leren typen. Na installatie kan je het programma in het Nederlands zetten.
De oefeningen bestaan uit het intypen van de letters en de teksten die bovenaan het scherm verschijnen. De letter die getypt moet worden staat in een kader en verandert van kleur, groen indien juist, rood indien fout, oranje bij te lang gewacht. Onderaan het scherm krijg je een afbeelding van het toetsenbord met de juiste positie van de handen. Met behulp van kleuren zijn alle toetsen per vinger ingedeeld. Tijdens de oefening kleurt de toets en vinger die je nodig hebt rood.
De geïntegreerde statistiekenfunctie houdt automatisch de gegevens op 15 verschillende onderdelen bij. Dit zijn onder andere het aantal aanslagen per minuut, het aantal getypte woorden per minuut en het percentage gemaakte fouten.
Een basispakket aan oefeningen zit in het programma. Er is de mogelijkheid om zelf nieuwe lessen in te voegen.
Het programma ondersteunt meerdere gebruikers, hierbij worden de opdrachten, de statistieken en de voortgang per individuele gebruiker opgeslagen.

Beoordeling:RapidTyping screenshot
De duidelijke lay-out met visuele ondersteuning stimuleert het blind typen. Er zijn heel wat mogelijkheden binnen de instellingen:taal, kleur, toetsenbord.  De oefeningen binnen het programma zijn niet echt interessant maar de mogelijkheid tot maken van eigen lessen daarentegen gaat zeer vlot. Er is ook een portable/USB-versie van het programma beschikbaar.

Website: http://www.rapidtyping.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *